Jednostavan alat za prijavu rada u proizvodnji pogonu

Jednostavan alat za praćenje proizvodnje

O čemu se radi?

Prijava rada i gotovosti u proizvodnji ne mora biti komplicirana. Pomoću MES aplikacije, brzo i jednostavno sakupljate podatke koji su vam potrebni za praćenje izvršenja proizvodnje.
MES (Manufacturing Execution System) aplikacija bilježi podatke o vremenu proizvodnih aktivnosti (priprema stroja, izvođenje operacije, prekidi) i dobivenim količinama nakon svake operacije. Sučelje je veoma jednostavno i prilagođava dostupne opcije trenutnom statusu proizvodne operacije.
Aplikacija dolazi sa predefiniranim setom izvještaja koji olakšavaju praćenje izvođenja proizvodnje i omogućuju pravovremene reakcije u upravljanju proizvodnim procesima.

Jednostavno sučelje

Prikazuju se aktualni podaci o odabranoj operaciji, a dostupne opcije prilagođavaju se trenutnom statusu odabrane proizvodne operacije.

Koristite na svim uređajima i platformama

MES aplikacija može se koristiti na računalu, tabletu ili mobitelu, na Win i Android OS. Digitalizirajte procese u proizvodnji na brz i jednostavan način.

Brza instalacija

MES aplikacija spremna je za korištenje u par sati. S obzirom na intuitivno sučelje, nema potrebe za posebnom obukom operatera.

Kako izgleda MES aplikacija?

Proizvodni operateri prijavljuju se u MES aplikaciju u tri jednostavna koraka
Prijava rada prijava proizvedenih količina unos proizvedenih količina jednostavna prijava login
1. Unos šifre operatera
2. Odabir proizvodne operacije
3. Stroj na kojem se izvodi operacija

MES aplikacija svakog operatera, proizvodnu operaciju i stroj vodi pod jedinstvenom oznakom. Unos ovih podataka vrši se brzo i jednostavno pomoću skeniranja barkoda.

Prijava rada unos rada količina jednostavno sučelje
Prijava aktivnosti

Za proizvodnu operaciju na koju se prijavio, operater u realnom vremenu prijavljuje aktivnost koju trenutno radi. Ukoliko proizvodnu operaciju iz nekog razloga treba prekinuti, odabire se razlog prekida, a obavijest o nastanku prekida u izvođenju operacije moguće je automatski dobiti putem e-maila.

Prijava rada proizvodni izvještaji praćenje proizvodnje pregled proizvodnje
Izvještavanje

MES aplikacija dolazi s gotovim izvještajima pomoću kojih možete donositi pravovremene i ispravne odluke. Dostupni su sljedeći izvještaji:
- pregled početka i završetka pojedine aktivnosti proizvodne operacije (priprema, rad, prekid), po proizvodnom operateru i stroju
- pregled prijavljenih proizvedenih količina, po operateru, stroju i operaciji
- usporedba planiranog i realiziranog vremena početka i završetka svake proizvodne operacije
- pregled kašnjenja proizvodnih operacija po strojevima
- prikaz vremena i postotka pojedine aktivnosti (pripreme stroja, rada i prekida) u ukupnom vremenu rada stroja
- izračun postotka realizacije po operateru i proizvodnoj operaciji u odnosu na zadanu proizvodnu normu
- izračun postotka realizacije po stroju u odnosu na zadanu proizvodnu normu

Digitalizacija proizvodnje i proizvodnih procesa
Digitalizirajte proizvodne procese

MES aplikacija je brz i jednostavan način za eliminaciju papira, povećanje raspoloživosti stroja, kontrolu troškova i prikupljanje podataka koji omogućuju efikasno upravljanje proizvodnim procesima. Aplikacija se na jednostavan način može povezati s ERP sustavima ili bazom proizvodnih operacija/radnih naloga.
Ukoliko želite napraviti prvi korak u digitalnoj transformaciji vašeg poslovanja ili pokrenuti cjelovitu integraciju procesa i informacija - tu smo za Vas.

Koliko me to košta?

MES aplikacija

8.000 €

Jednokratno

  • Instalacija i podešavanje MES aplikacije.
Korisničke licence

5 

Po korisniku, mjesečno

  • Maksimalna fleksibilnost ovisno o Vašim trenutnim potrebama: svaki mjesec možete promijeniti broj korisnika koji će koristiti aplikaciju.
Izvještaji

3.000 €

Opcionalno, jednokratno

  • Uključuje predefinirani set izvještaja, koji kao izvor podataka koriste zapise dobivene pomoću MES aplikacije. Izvještaji su napravljeni u Microsoft Power BI alatu, i uključuju funkcionalnosti Power BI desktop aplikacije.
  • Izvještaji uključuju analizu vremena rada strojeva po proizvodnim aktivnostima, analizu vremena po tipovima prekida, detaljan pregled proizvodnih operacija (početak/završetak aktivnosti i prijavljena količina po operateru i stroju), postotna realizacija po operateru i operaciji u odnosu na proizvodnu normu, postotna realizacija po stroju u odnosu na proizvodnu normu, pregled planiranog i realiziranog vremena početka i završetka proizvodne operacije po stroju, pregled proizvodnih operacija koje kasne s početkom/završetkom.

Zatraži demo

Ukoliko želite isprobati MES aplikaciju ili imate dodatnih pitanja, tu smo.

© Copyright 2022. BizConPro d.o.o. Sva prava pridržana.
BizConPro d.o.o. | OIB 53364948594 | Puni naziv: BizConPro društvo s ograničenom odgovornošću za savjetovanje i računalne i srodne usluge | Matični broj subjekta (MBS): 081332276 | Trgovački sud: Trgovački sud u Zagrebu | Temeljni kapital društva: 20.000,00 HRK u cijelosti uplaćen | IBAN: HR5123400091111096190 | SWIFT: PBZGHR2X | Naziv banke: Privredna banka Zagreb d.d. | Adresa banke: Radnička cesta 50, HR-10000 Zagreb